ОСТАННІ НОВИНИ

В Китаї видадуть «Кобзар» Шевченка з малюнками місцевих художників

|

У Китаї опублікують “Кобзар” Тараса Шевченка з ілюстраціями китайських митців. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства культури України, інформує кореспондент Львівського порталу.

Без имени-21b1_enl

Наразі в Україні перебувають представники китайської делегації. До неї увійшли 20 видатних китайських культурних діячів – президенти і віце-президенти китайських художніх академій, директори музеїв, галеристи, художники.

«Головна мета поїздки – вивчення життя і творчості Тараса Шевченка. Китайська сторона повідомила, що по завершенню візиту планується реалізувати проект з Шевченкіани – видати славетний «Кобзар» очима китайських митців», – йдеться на сайті міністерства.

Мова нового видання Кобзаря» – китайська. Ілюстрації на сюжети творів будуть створювати китайські художники під час перебування в Україні. Зображення будуть виконані в стилі «гохуа». Також передбачається організація виставок цих робіт. У Китаї до дня народження поета та в Україні до дня його перепоховання на Чернечій горі. Крім того, планують видати окремий каталог.

Китайська делегація під час візиту відвідує музеї та історичні місця, пов’язані з життям і творчістю Кобзаря в Києві, Каневі та Моринцях. У рамках проекту в Національному музеї Тараса Шевченка і Національній академії мистецтв України відкрились дві окремі виставки картин китайських художників, членів делегації. Також планується провести мистецький захід у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, зазначається в повідомленні.

Фото: sites.google.comcollectionbooks.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *