ОСТАННІ НОВИНИ

Українські роботодавці не дбають про здоров’я працівників

|

Українські роботодавці не дбають про здоров’я співробітників. Лише двоє із п’яти «білих комірців» можуть узяти лікарняний, коли це необхідно, і тільки кожному сьомому оформляють медичне страхування. Про це далі Львівському порталу повідомляють у центрі HeadHunter Україна.

працівники

Як показало опитування, хороший соціальний пакет на українському ринку праці швидше виняток, аніж правило. І навіть тих гарантій, що закріплені в трудовому законодавстві, не завжди дотримуються на практиці. Лише двоє із п’яти офісних співробітників мають змогу взяти лікарняний тоді, коли це необхідно. І тільки в кожного п’ятого нормований робочий день. 14% оформляють медичне страхування. А лише трохи більше десяти відсотків працюють в кондиційованому приміщенні зі зручними офісними меблями.

Турбота про здоров’я співробітників поза стінами офісу — ще менш поширене явище, ніж створення комфорту на робочому місці. Те, що в західних корпораціях давно стало нормою, в житті українських «білих комірців» — явище рідкісне. Наприклад, абонементи в тренажерну залу надають 5% офісних співробітників, повноцінні обіди за рахунок компанії — 4%, офісні зони відпочинку є в 4%, оздоровлення під час відпустки компенсують для 3% й абонементи до басейну — для 2% «білих комірців». Варто відзначити, що понад третина роботодавців узагалі не дбають про здоров’я персоналу.

Фото: consulting-ua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *