ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч вперше до школи піде понад вісім тисяч дітей Львова

|

У 2015-2016 навчальному році прогнозована кількість учнів-першокласників – 8159 дітей, що на 482 дитини більше, ніж у попередньому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

першокласники

Свято першого дзвоника практично у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Львова відбудеться першого вересня. Кожен навчальний заклад самостійно визначає формат проведення свята, а також тему першого уроку.

«Відповідно до інформації, наданої навчальними закладами, більшість загальноосвітніх навчальних закладів Львова свято першого дзвоника проводитимуть на шкільних подвір’ях. Слід зазначити, що 6 навчальними закладами проведення свята заплановано у храмах та церквах, які знаходяться поблизу шкіл», – уточнила в.о. начальника управління освіти міста Зоряна Довганик.

Тему першого уроку навчальні заклади визначають самостійно.

«При обранні теми, підготовці і проведенні уроку доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок-роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України. Доречним буде також запрошення на Перший урок учасників Революції Гідності, ветеранів і учасників російсько-української війни, волонтерів.

Першокласників, які вперше переступають поріг школи, будуть ознайомлювати з історією школи, досягненнями її випускників, особливостями навчання в ній», – додала Зоряна Довганик.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *