ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині продовжують готувати в бій мобілізованих

|

На Львівщині у навчальному центрі в Старичах проводять тактичну підготовку мобілізованих. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Академії сухопутних військ у Львові.

У прес-центрі зазначили, що обов’язковим етапом військової підготовки всіх мобілізованих, які навчаються у 184-му Навчальному центрі, що у Старичах, є одиночна тактична підготовка. На полігоні центру військовослужбовці вивчають і закріплюють  на практиці дії в обороні взводно-опорного пункту. Одиночну тактичну підготовку проходять курсанти всіх десяти відділень Навчального центру незалежно від військової спеціальності, яку вони опановують.

unnamed

unnamed (5)

«У навчальній програмі з одиночної тактичної підготовки враховано досвід участі Збройних Сил України в антитерористичній операції, багато часу приділяємо навчанню з надання медичної допомоги пораненим, а також акцентуємо увагу на психологічній підготовці мобілізованих. Ми постійно наголошуємо військовослужбовцям, що вони повинні ставитися до навчання відповідально, адже від цього у бою залежить їхнє життя та життя їхніх побратимів», – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника циклової комісії тактичної підготовки відділення підготовки фахівців механізованих і танкових військ 184-го Навчального центру майор Василь Хахула.

unnamed (4)

unnamed (3)

Здолати страх перед багатотонною броньованою технікою, а також розвинути впевненість у своїх діях під час бою мобілізованим, які ще кілька тижнів тому жили цивільним життям, допомагають завдання із боротьби з броньованою технікою, або ж, як її називають, «обкатка танками». Тут кожен військовослужбовець дізнається про те, де у танків найтонша броня, про способи ураження танків, а також має змогу перевірити свою силу духу, опинившись в окопі під бронемашиною, яка проїжджає зверху.

unnamed (1)

unnamed (2)

Крім того, військовослужбовці у складі відділення під час маршу на бронетранспортерах вчаться відбивати напад умовного ворога, а також відпрацьовують дії з виявлення та знешкодження снайперів. Під час тактичних навчань на полігоні використовуються імітаційні засоби, створюються димові завіси, а на самому полі бою встановлюються імітаційні мінно-вибухові загородження та розтяжки.

unnamed (6)

Під час навчань з одиночної тактичної підготовки мобілізовані вивчають порядок дій військовослужбовців під час несення служби на взводно-опорному пункті (блок-пості), проходять військово-медичну підготовку, вивчають способи боротьби з броньованою технікою противника, дії відділення на марші та під час нападу диверсійно-розвідувальних груп, а також прийоми та способи переміщення на полі бою в складі бойових груп.

Фото: прес-центру Академії сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *