ОСТАННІ НОВИНИ

На День Незалежності Порошенко зустрінеться з Меркель та Олландом

|

У понеділок, 24 серпня, у Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда. Про це Львівському порталу повідомляє прес-служба президента України.

президент

Серед питань, які планується обговорити, – ситуація на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, а також питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні.

За словами Заступника Глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва, проведення за ініціативи Президента України українсько-німецько-французького саміту та майбутні зустрічі Петра Порошенка у Брюсселі з керівництвом ЄС є свідченням спільного глибокого занепокоєння погіршенням безпекової ситуації в регіоні внаслідок російської агресії проти України.

«На тлі активних та цілеспрямованих кроків, що здійснює Україна з метою виконання Мінських домовленостей у всіх вимірах – політичному, безпековому, гуманітарному та соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес», – зазначив Єлісєєв.

Президент України має намір поінформувати своїх колег про ситуацію в регіоні та представити пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі.

Окрему увагу буде приділено посиленню політики ЄС щодо невизнання анексії Криму.

К.Єлісєєв наголосив, що ці зустрічі сприятимуть подальшій консолідації міжнародної підтримки України в її прагненні відновити суверенітет та територіальну цілісність, у тому числі через надання нової динаміки Мінському процесу як безальтернативному шляху досягнення миру та стабільності на Донбасі.

Глава держави відвідає Німеччину одразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ї річниці Незалежності України.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *