ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зробила ще один крок назустріч безвізовому режиму

|

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої обговорили проблему безвізового режиму в Україні. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

порошенко

Глава Української держави повідомив, що у відповідності до рішень Саміту «Україна-ЄС», що відбувся в Києві у квітні, Україна 17 серпня передала до Європейської Комісії фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України та очікує на позитивну рекомендацію щодо запровадження безвізового режиму.

У відповідь Жан-Клод Юнкер запевнив, що Європейська Комісія виконає свою частину зобов’язань і на основі оцінки досягнутого Україною прогресу до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд держав Європейського Союзу.

Співрозмовники також привітали позитивну динаміку процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом та підтвердили готовність до започаткування імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Петро Порошенко та Жан-Клод Юнкер домовились про зустріч найближчим часом.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *