ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зберуться лемки, що пофестивалити

|

29-30 серпня в смт. Зимна Вода біля Львова відбудеться Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини». Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

afisha

У суботу, 29 серпня, о 14.00 год відбудеться урочисте відкриття фестивалю. Після цього розпочнеться концертна частина. До участі запрошено колективи, виконавців та учасників з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

У неділю о 11.00 год на території фестивалю відбудеться екуменічна Служба Божа. Після Богослужіння буде продовження концертної програми.

Як повідомляє офіційний сайт Львівського обласного товариства «Лемківщина», місцем проведення фестивалю буде територія стадіону селища Зимна Вода, яку товариство одержало в довготермінову оренду. На території буде облаштоване місце для стоянки автотранспорту, а також ділянку для торгівлі та майстер-класів.

Організаторами фестивалю виступають Львівське обласне товариство «Лемківщина», Зимноводівська сільська рада, Пустомитівська районна державна адміністрація, Пустомитівська районна рада, Городоцька районна державна адміністрація, Городоцька районна рада, Фундація дослідження Лемківщини, ЛОМГО «Молода Лемківщина», а також Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада.

Фестивалі лемківської культури у Львівській області традиційно відбуваються у селі Нагірне, містах Бориславі та Городку. Лемківська Ватра у Нагірному, що на Самбірщині, щорічно проводився з 2004 року зі статусом обласного фестивалю лемківської культури.

Проте цього року Львівський обласний фестиваль під назвою «Гомін Лемківщини» було вирішено вперше провести й проводити надалі в смт. Зимна Вода. Таке рішення було прийнято, оскільки найбільша кількість лемків у Львівській області проживає у Пустомитівському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *