ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові починають складати «Шафу» для душевнохворих

|

Сьогодні, 15 серпня, у Львові стартує благодійний проект «Шафа», метою якого є зібрати одяг для душевнохворих людей у Львівську психіатричну лікарню. Про це Львівському порталу повідомили організатори події.

шафа

Збір одягу проходитиме у Парку ім. І.Франка біля альтанки-ротонди (вул. Листопадового Чину, 1) з 10.00 до 16.00 год.

Комунальний заклад “Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня”  є спеціалізованим стаціонаром нa 1450 лiжок, який нaдaє психiaтричну допомогу населенню м.Львовa тa 15 районам області, a спецiaлiзовaнi види психiaтричної допомоги – населенню всієї області. Історія лікарні починає свій відлік ще із 19 століття. У Львові заклад знаходиться за адресою вулиця Кульпарківська, 95.

Переважно усі місця в лікарні є заповненими, найбільше – узимку. Лікування проходять особи орієнтовно віком від 18 років і до похилого віку, з них як чоловіки, так і жінки. Особливого догляду від працівників психіатричної лікарні потребують особи, у яких немає сімей. Їм потрібен одяг, взуття та інші необхідні речі. Усе це купляється за рахунок коштів лікарні, держава не бере відповідальності за забезпечення таких пацієнтів.

Чого найбільше не вистачає? І що приносити? Потрібно все. Проте найбільше – взуття. Можна приносити різне – від домашніх тапочок і до теплого зимового взуття. Також потрібен одяг, включно навіть із білизною. Одяг може бути також різний, навіть такий, який вже не придатний для того, щоб його носити – він піде на пошиття ляльок та костюмів пацієнтам для театралізованих вечорів, на колажі, аплікації тощо. Гудзики та бусинки з такого одягу також використовуватимуться.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *