ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер всі шкільні підручники є в Інтернеті

|

В Інтернеті з’явилася онлайн-бібліотека, де можна скачати шкільні підручники за 2015 для учнів усіх класів. У підбірці книжки розподілені по класах. Вони відскановані у форматі pdf та скачуються єдиним архівом для кожного класу. Про це пише Урядовий кур’єр, передає кореспондент Львівського порталу.

бібліотека

«Разом з волонтерами ми зібрали усі рекомендовані Міносвіти підручники. Тобто буде не одна книжка з математики чи мови, а декілька. Це зумовлено тим, що у різних школах є різні навчальні програми. Ми ж хотіли зробити універсальну річ для всіх батьків і школярів», – сказав один з координаторів ініціативи Сергій Бендас.

Він розповів, що до створення безкоштовної бібліотеки спонукала постійна проблема з нестачею підручників: щороку у школах не вистачає книг і батьки змушені їх купляти за власний кошт.

Сергій Бендас пояснив, що допомогли зібрати базу підручників погодились волонтери із різних регіонів країни. Буквально за два тижні активісти зібрали всі рекомендовані Міністерством освіти підручники і зараз працюють над постійним оновленням бази.

«Всі мають право на вільний доступ до освіти. Деякі підручники відскановані у кращій якості, деякі у гіршій. Ми не збираємось брати за це коштів», – сказав координатор проекту.

Фото: library.lnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *