ОСТАННІ НОВИНИ

Наша відповідь «Газпрому»: на Львівщині хочуть значно збільшити видобуток газу

|

Провідна українська компанія з видобування газу ПАТ “Укргазвидобування” розширюватиме на Львівщині розвідку газових родовищ. Очікується, що у найближчій перспективі вдасться значно збільшити видобуток газу на території області, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛОДА.

газ

Про це йшлось на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського та виконавчого директора ПАТ “Укргазвидобування” Олександра Романюка, що відбулась у п’ятницю, 14 серпня.

Сторони обговорили можливості розвитку газовидобувної галузі регіону. Зокрема, Олександр Романюк розповів, що його компанія має намір модернізувати Газопромислове управління Львівгазвидобування, а також розширювати геологічну та сейсмологічну розвідку на території області. Крім того, він висловив готовність “Укргазвидобування” у подальшій співпраці зі Львівською ОДА, зокрема щодо можливостей реалізації та фінансування соціально важливих та інфраструктурних проектів.

У розмові Ростислав Замлинський подякував керівництву компанії за допомогу у ремонті дороги до села Прилбичі Яворівського району, котре розташоване неподалік траси Львів-Краковець. Зазначимо, що “Укргазвидобування” згідно з рамковою угодою виділило 5 млн. грн. на відновлення дорожнього покриття до Прилбич – місця народження Митрополита Андрея Шептицького. Перший заступник керівника області також запевнив виконавчого директора у підтримці та співпраці з боку облдержадміністрації.

Окрім цього, йшлось також про можливість місцевих громад отримували додаткові надходження до власних бюджетів у розмірі від 2-ох до 5-ти відсотків рентної плати за користування надрами, яку сплачують до держбюджету газодобувні компанії. Зокрема, з такою ініціативою сторони спільно звертатимуться до Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *