ОСТАННІ НОВИНИ

ДФСівці нагадують пивоварам про ліцензію

|

Відповідно до змін в Законі України з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв. А згідно з Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», пиво можна виробляти і продавати лише за наявності ліцензії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі управління ДФС у Львівській області.

пиво

Ліцензії видаються за заявою суб`єкта господарювання та доданими до неї документами.

Так, в заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень цих РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

При цьому місце торгівлі – це місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 кв. м, обладнане реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

На сайті ДФС розміщено інформаційні картки адміністративних послуг щодо надання ліцензій – уся інформація, яка необхідна платнику податків з даного питання.

Так, серед іншого, в інформаційній картці вказано: місце надання адміністративної послуги; режим роботи; перелік документів, необхідних для її отримання, а також вимоги до них; порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; строк її надання; перелік підстав для відмови у наданні послуги.

Адміністративну послугу по видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями здійснюється ГУ ДФС у Львівській області, а за отриманням ліцензії на виробництво та оптову торгівлю алкогольними напоями документи слід надіслати в ДФС України.

Уся процедура отримання ліцензії не перевищуватиме 30 днів.

Фото: vproizvodstvo.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *