ОСТАННІ НОВИНИ

Українські офісні працівники через кризу змушені брати на роботу обід з дому

|

Зниження доходу українців позначилося на тому, що офісні співробітники стали економити на обідах. Троє з п’яти «білих комірців» беруть на роботу їжу з дому. Зазвичай у «офісному» меню лише друга страва. А кожен сьомий офісний співробітник перебивається всухом’ятку. Такі дані Львівському порталу повідомив Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна.

обід

«Білі комірці» щоденно знаходяться у стінах офісу мінімум вісім годин. Відповідно більшості з них доводиться обідати на роботі. У першу чергу, не обійтися без перекусів тим, хто не встигає або не звик снідати вдома.

Те, як харчуються офісні працівники, багато в чому залежить від умов, створених на робочому місці. Не останню роль грає сума, яку співробітник може витратити на обід, а також час, яким він може розпоряджатися.

За даними опитування, троє із п’яти «білих комірців» беруть готову їжу з дому. Цей варіант найбільш економний. Крім того, не доводиться сумніватися у якості приготовленої їжі. Кожен п’ятий ходить до їдальні, ресторану або кав’яні. Перевагою такого бізнес-ланчу є те, що співробітнику не потрібно брати із собою судки й пакети. А мінус полягає в тому, що доводиться шукати заклад неподалік від офісу, де можна смачно й недорого пообідати. 13% опитаних не випрацювали постійну звичку, тому кожного разу обідають, як доведеться.

Менш популярне серед офісних працівників замовлення обідів у офіс. Усього троє зі ста опитаних користуються послугами доставки. Ще менше їздять на обід додому або готують на корпоративній кухні. Варто відзначити, що 4% офісних працівників не обідають узагалі.

А серед ТОП-менеджерів цей показник утричі вищий. Також керівники вищої ланки рідше, ніж інші, беруть їжу з дому й частіше замовляють обіди до офісу.

Є і гендерні відмінності у звичках обідати на роботі. Жінки більшою мірою схильні готувати вдома. Чоловіки віддають перевагу обідам у закладах громадського харчування.

Фото: segodnya.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *