ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівській залізниці» боргують майже 50 мільйонів за пільговиків

|

Протягом січня-липня «Львівська залізниця» надала послуги із перевезення пільговиків у приміському сполученні на загальну суму 47 млн 963,5 тис. грн. Проте обласні державні адміністрації компенсували магістралі лише 19 млн 533,4 тис. грн, що становить 40,7% витрат. Про це Львівському порталу повідомили в прес-центрі «Львівської залізниці».

Як зазначають у повідомленні, порівнюючи компенсації від органів місцевого самоврядування із нарахованими сумами за перевезення пільговиків, «Львівська залізниця» недоотримала 28 млн 430,2 тис. грн.

«Нарахована сума за перевезення лише протягом семи місяців поточного року складає майже 48 млн грн. Однак сім обласних адміністрацій, територію яких охоплює Львівська магістраль, заклали у свої бюджети загалом 37 млн 819 тис. грн на увесь 2015 рік», – додає прес-центр залізниці.

Тому залізничники звертаються до ОДА з проханням взаємно докладати зусилля для фінансування бюджетних статей та відшкодування магістралі хоча б закладених сум, адже самостійно нести соціальне навантаження в умовах тотального старіння рухомого складу, зростання цін на енергоносії та запчастини, інфляцію залізниця не може.

Нагадаємо, що 2014 році Львівська залізниці компенсували  55,6% від нарахованої суми за пільгові перевезення. Збитки Львівської залізниці склали понад 28 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *