ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям обіцяють здешевлення бензину

|

Попри заяви окремих операторів вітчизняного ринку нафтопродуктів, восени ціна на пальне дещо знизиться. Про це повідомляє «Урядовий кур’єр», передає кореспондент Львівського порталу.

бензин

У першій декаді серпня нафта встановила нові антирекорди ціни. Приміром, еталонний сорт нафти Brentу продавали менше 49 доларів за барель, а це — найнижчий рівень упродовж останніх шести місяців. Ще навесні й навіть у червні нафтові ціни танцювали довкола позначки 55—60 доларів за барель.

Зрозуміло, що стійке падіння нафтових котирувань зачіпає й Україну, котра є імпортером нафтопродуктів.

Вже з середини липня ціни на бензин і дизельне паливо почали повільно рухатися вниз (про це свідчить не стільки зміна цифр на цінниках, скільки кількість різноманітних акцій, які проводять великі мережі АЗС, коли дорожчий бензин, приміром, у вихідні дні продають за ціною дешевшого тощо).

Експерти ринку стверджують, що в серпні процес здешевлення бензину і дизпалива триватиме.

Попри позитивні очікування, знавці ринку звертають увагу, що важливим чинником ціноутворення на паливо завжди був і залишається валютний курс. Тож якщо нафта й далі дешевшатиме, а гривня не девальвуватиме, українці справді можуть очікувати на здешевлення бензину.

Фото: dzerkalo-zakarpattya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *