ОСТАННІ НОВИНИ

Музиканти, письменники та кобзарі «воскресять» Шевченка

|

У селі Моринці Черкаської області 22 -23 серпня вже вдруге відбудеться Всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

it

Два дні заходів, які відбуватимуться на Просвітницькій галявині, чергуватимуться між якісною музикою, бандуристами, цікавими лекторами, казками, гутірками з учасниками АТО та феєричними театральними постановками.

На музичній сцені фестивалю виступлять Тінь Сонця, ВЕРЕМІЙ, ФІОЛЕТ, ФЛІТ, Дримбададзиґа, ВІЙ, Друже Музико, Merva, Latur, Колір Ночі, Мрія Життя, Хочу ЩЕ!, Оркестр Гарррного Настрою, Сонце В Кишені, Троє На Дивані.

Також в програмі заплановані виступи бандуристів Михайла Коваля та Миколи Товкайла. Свої авторські казки для дітей та дорослих розказуватиме Сашко Лірник.

Завітає на фестиваль і Євген Нищук –  народний артист України, громадський діяч, голос Майдану, Міністр культури (2014 року).

Музична частина лежить на плечах творців якісної української музики, зокрема заплановані виступи Ореста Криси (артист Національного Заслуженого Академічного Симфонічного оркестру України); гуртів «Харрі Деш», «ДельТора», «Апокриф», «Інше Небо», «Semmar» та піаніста «PIANO EXTREMIST» і співачки Христини Халімонової.

Серйозним розмовами та думками про ситуацію в країні ділитимуться учасники АТО:  Ростислав Мартинюк, Юрій Сиротюк та бард Юрій Старчевод.

З письменників на галявину замітають Василь Шкляр, Роман Коваль та Світлана Поваляєва приїдуть, аби поговорити про власні книги і патріотизм. Михайло Дяченко, художник та творець листівок «Хрещені вогнем», поділиться власним умінням та думками у моменти створення свої робіт.

Присутніми також будуть і шевченкознавці-науковці, які розкриють нові цікаві факти з життя Шевченка. Шевченкознавці: Оксана Данильченко «Психоаналіз творчості Тараса Шевченка: інтимні аспекти»,  Мирон Гордійчук «Як святкували сторічний ювілей Тараса Шевченка», Анна Шаповалова «Відомий та невідомий Тарас Шевченко: Щоденник поета», Тетяна Каліна «Масони в оточенні Шевченка».

Другий день фестивалю розпочнеться з поетичного батлу, на якому читатимуть прості поети на рівні з відомими іменами. Завершить батл, поет та улюбленець жінок, Дмитро Лазуткін.

Фото: md-eksperiment.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *