ОСТАННІ НОВИНИ

Журналіст-пенсіонер переміг в суді Президента з депутатами

|

Сихівським районним судом Львова задоволено позов журналіста комунальної газети Львівської міської ради «Ратуша» Віктора Чарномського щодо незаконної невиплати пенсії працюючим пенсіонерам, які є державними службовцями, та прирівняним до них працівникам.

віктор

Позов В Чарномський обгрунтував тим, що закон прийнятий Верховною Радою України, яким відмінено з квітня цього року виплата пенсій працюючим держслужбовцям, порушує конституційні права цієї категорії громадян.

Позивач покликався на те, що в Конституції Україну проголошено демократичною, соціальною, правовою державою (ст.1), визнано, що найвищою соціальною цінністю в Україні є людина, її права і свободи та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, а їх утвердження та забезпечення є головним обов’язком держави (ст.3), права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (ст..21), їх зміст і обсяг при прийнятті нових законів, або внесенні змін до чинних законів не може бути звуженим (ст.22).

Віктор Чарномський покликався також на те, що цей закон дискримінує журналістів державних та комунальних засобів масової інформації у відношенні до інших працюючих пенсіонерів-держслужбовців, зокрема, працівників прокуратури, міліції та військових, яким пенсії у разі, коли вони продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, нардепи і Президент України вирішили залишити.

Журналіст-правозахисник навів районному суду низку рішень Конституційного суду України, а також Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, якими закони, прийняті ВРУ, були визнані такими, що суперечать Конституції нашої держави.

Рішення районного суду може бути оскаржене Пенсійним фондом до апеляційної інституції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *