ОСТАННІ НОВИНИ

У лісі виявили 25 вибухонебезпечних предметів

|

Під Бордами під час прогулянки лісом знайдено 25 одиниць вибухонебезпечних предметів часів ІІ Світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області.

34

За даними відомства,10 серпня о 10:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, про те, що біля Бродів, під час прогулянки в лісі, виявлено 25 одиниць вибухонебезпечних предметів, 22 з яких 42 мм артилерійські снаряди, дві ручні гранати РГ-42, та мінометна міна часів ІІ Світової війни. По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасу.

Як відомо, з початку року на території Львііської області виявлено 896 вибухонебезпечних предметів, 2540 набоїв та 42 підривника в 220 місцях.

Рятувальники нагадують, що коли натрапити на вибухонебезпечний предмет категорично забороняється:

– торкатися предмету і пересувати його;

– користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

– заливати його рідинами, засипати грунтом або чимось його накривати;

– торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

При виявленні вибухових пристроїв телефонуйте 101 або 102.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *