ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажири все частіше купують квитки на потяг через інтернет

|

Із початку цього року пасажири зарезервували та оформили через інтернет близько 6,5 млн квитків на поїзди. З них понад 5,2 млн – електронні, які можна роздрукувати самостійно на звичайному папері та здійснити посадку в поїзд, не звертаючись до каси. Водночас у липні через інтернет зарезервовано та оформлено 28,3% квитків. Про це Львівському порталу повідомили в прес-центрі «Укрзалізниці».

Укрзалізниця

Водночас у липні через інтернет зарезервовано та оформлено 28,3% квитків.

Як інформують у прес-центрі «Укрзалізниці», послугою оформлення проїзних документів через інтернет користується дедалі більше пасажирів українських поїздів. Так, якщо у 2011 році інтернет-продаж складав трохи більше 1 %, у 2012 – 3,4 %, у 2013 – 7,8 %, у 2014 – 13 % від загальної кількості реалізованих залізничних квитків, то у цьому році даний показник складає вже майже 25,6 %. Загалом із 2008 року, відколи було впроваджено послугу, пасажири придбали через інтернет 20 млн залізничних квитків.

Електронні квитки стали доступні для пасажирів із липня 2013 року, і за весь цей період їх оформлено 8,9 млн. Наразі електронні квитки діють на всі поїзди внутрішнього сполучення, крім регіональних та додаткових поїздів.

Нагадаємо, що з листопада минулого року Укрзалізниця здійснює продаж через інтернет пільгових квитків для студентів. Студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, дані яких внесені до Єдиної державної електронної бази Міністерства освіти і науки України, можуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт Укрзалізниці та на сайтах агентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *