ОСТАННІ НОВИНИ

Проти суддів, які виправдали екс-ректора Мельника, відкрили кримінальну справу

|

Проти суддів Ірпінського міського суду, які на початку липня виправдали екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, відкрито кримінальну справу. Їх підозрюють у  винесенні «завідомо неправосудному вироку». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного контролю».

мельник

Дані у справі вже занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема суддів підозрюють у вчиненні «кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України, тобто за фактом постановлення суддею (суддями) завідомо  неправосудного вироку».

Нагадаємо, ГПУ 13 липня подала апеляційну скаргу на вирок Ірпінського міського суду стосовно екс-ректора Мельника.

Довідка.

У 2013 році Петра Мельника затримали при отриманні хабара у 80 тис. гривень за вступ у Податкову академію в Ірпіні. Тоді Мельника відпустили під домашній арешт, одягнувши на нього електронний браслет. Утім екс-ректор зумів втекти з країни. Повторно його затримали навесні 2014 року. А 8 липня цьогоріч суд виправдав Мельника, зобов’язав повернути йому заставу – 609 тисяч грн. Своє рішення судді аргументували «недостатньою кількістю доказів вини, яке надало обвинувачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *