ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальний Альфа-банк прикупить потужний банк в Україні

|

Італійська банківська група UniCredit продасть свою українську дочірню компанію UniCredit Bank Ukrsotsbank російській інвестиційній групі ABH Holdings, повідомляє ТСН.

альфа

Дві компанії протягом наступних трьох місяців вестимуть переговори щодо продажу “Укрсоцбанку”. Своєю чергою, UniСredit отримає міноритарну частку в ABH Holdings.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті UniCredit. Як заявляє голова правління ABH Holdings Петро Авен, у результаті купівлі UniCredit Bank Ukrsotsbank зрробить холдинг може стати провідним оператором на українському банківському ринку.

За інформацією Reuters, інвестиційна група ABH Holdings, що зареєстрована в Люксембурзі, є частиною російської Альфа-Груп, яка належить російському мільярдеру Михайлу Фрідману та його бізнес-партнеру Герману Хану, пише Deutsche Welle.

Як відомо, діяльність Альфа-банку викликає неоднозначну реакцію в Україні, і особливо у Львові. Активісти Економічного бойкотного руху проводили неодноразові акції з вимогою припинення діяльності банку в Україні, зокрема викурювали його та влаштовували театралізовану акцію в центрі Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *