ОСТАННІ НОВИНИ

Виробництво «Дозору-Б» відкладено через танки?

|

Львівський бронетанковий завод працює виключно над реставрацією танків та БМП. Керівництво заводу запевняє, що робота над машиною «Дозор-Б» затримується через очільників держави й може зачекати, передає кореспондент Львівського порталу.

дозор1

Головний інженер Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук розповідає, що до початку бойових дій в зоні АТО, Львівський бронетанковий завод працював зазвичай на виготовлення машин на експорт. Зараз міжнародних контрактів не підписують, адже є багато роботи державного замовлення.

дозор2

«Завод виконує тільки замовлення Міністерства оборони, закордонних контрактів нема, адже ми зараз працюємо для наших збройних сил. Спеціалісти ремонтують танки, бойові розвідувальні машини, двигуни до бронетехніки. На даний момент, ми маємо повністю готових до використання 5 танків Т-75 та 5 розвідувальних машин», – стверджує він.

дозор3

За його словами, цього року Львівський бронетанковий завод відновили 102 одиниці техніки, які зараз всі перебувають в зоні бойових дій. Це доволі велика кількість роботи, адже ремонт передбачає капітальну реконструкцію.

«Ми робимо капітальний ремонт танку. Це передбачає повний розбір машини і лагодження кожної деталі окремо. Потім танк збирається і відправляється на Схід. До кінця року ми плануємо відновити ще 60-70 одиниць техніки», – розповів Віктор Андрощук.

Окрім ремонтування, завод ще займається виготовлення автомобілю «Дозор-Б». Проте, зараз автомобіль чекає на державне випробовування.

«Державне випробовування передбачає в собі проїзд «Дозором» 10 тисяч кілометрів в різних умовах. В разі успішного випробування машину почнуть масово виготовляти і постачати в зону АТО. Хоча зараз в країні нагальна потреба у танках, а «Дозор-Б» може почекати», – сказав головний інженер Львівського бронетанкового заводу.

дозор

Самі ж працівники заводу сподіваються, що державне випробування «Дозору Б» проведуть невдовзі. Проте, про кількість машин, які планують випускати, не повідомляють через державну таємницю.

Водночас директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василь Лозинський запевняє, що всі завдання, які були поставленні перед підприємством та адміністрацією, виконані і затримка від них не залежить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *