ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина готується до місцевих виборів

|

Сьогодні, 7 серпня,  голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка провів нараду з питань підготовки до проведення виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

вибори

Відтак, органам державної влади та місцевого самоврядування доручено сприяти виборчим комісіям після їх утворення у реалізації відповідних повноважень.

“Йдеться про надання необхідних приміщень для виборчих комісій та забезпечення їх охорони. Також мова йде про охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, надання транспортних засобів і засобів зв’язку, обладнання, інвентаря та оргтехніки, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій”, – розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков

Окрім цього, Львівська філія ПАТ “Укртелеком” зобов’язана забезпечити належне функціонування мережі передачі даних автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”, а також стабільний, високошвидкісний цифровий зв’язок у зазначеній системі та у повному обсязі забезпечити потреби в наданні послуг зв’язку територіальних і дільничних виборчих комісій за їх зверненнями.

“Львівобленерго” доручено забезпечити безперебійне електропостачання приміщень територіальних і дільничних виборчих комісій області, а також приміщень органів ведення Державного реєстру виборців області.

Також на нараді присутніх ознайомили з окремими нормами законодавства. Зокрема, із тим, що вибори голів місцевих рад будуть проведені шляхом висування кандидата місцевою організацією партії або самовисування. Право подання кандидатур до складу виборчих комісій мають:  місцева організація політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання не більше ніж по дві кандидатури та зареєстрована в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцева організація політичної партії не більше ніж по одній кандидатурі.

Текст Закону України “Про місцеві вибори” за посиланням.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 серпня, Закону України “Про місцеві вибори” набув чинності

Фото: www.ogo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *