ОСТАННІ НОВИНИ

Конкурс на посаду художнього керівника Львівського драматичного театру перетворився у фарс

|

Колишній художній керівник Львівського драматичного театру Олексій Коломійцев незаконно провів конкурс на обрання себе новим головним режисером театру. Такої думки притримується заступник начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР Михайло Мороз, про що він заявив сьогодні, 7 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

театр

Конкурс на заміщення посади художнього керівника театру, що відбувся 3 серпня, пройшов за відсутності кворуму та з порушенням низки правил та законодавства.

«Як всі пам’ятають, 3 серпня мало бути засідання конкурсної комісії. У зв’яжу з тим, що Коломійцев вніс зміни до неї, низка членів комісії відмовилась взяти участь, і засідання не мало би відбутися через відсутністю кворуму. Тим не менш частина членів комісії, яка лояльна до Коломійцева, провела-таки засідання», – розповів Михайло Мороз.

Як повідомив посадовець, за результатами такого «легітимного» конкурсу в.о. директора театру підписав контракт з Олексієм Коломійцевим, нібито знову обравши його художнім керівником.

«Ми зобов’язали в.о. директора пана Расказова надати нам звіти і пояснення. Нам представили протоколи засідання: там були порушення чинного законодавства і порушення правил проведення конкурсу. Незважаючи на це, Расказов підписав контракт з Коломійцевим, який не є легітимним. Ми своїм наказом від 6 серпня  утворили комісію для проведення службового розслідування і  відсторонили пана Расказова від виконання ним обов’язків директора театру і заступника директора, яким він є за посадою», – пояснив Михайло Мороз.

Відтак, управління культури призначило нового директора Львівського драматичного театру, та планує обрати нового художнього керівника.

Втім, це не зупиняє Олексія Коломійцева, який вважає себе художнім керівником і досі «господарює», підписуючи різну документацію. Тому новий директор готовий при потребі звертатись до правоохоронців.

«Якщо мені не надаватимуть доступу до документації, то буду працювати з правоохоронними органами. Всі ці документи потрібно вилучити, подивитися на них, щоб працювати далі», – заявив директор театру Микола Павлів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *