ОСТАННІ НОВИНИ

У справі Савченко з’явились нові докази її невинуватості, - адвокат

|

Адвокат української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін припускає, що пауза у її справі могла виникнути, зокрема, через появу нових переконливих свідчень її невинуватості, передає Укрінформ.

савченко

«Чому затягується пауза у справі Савченко – питання риторичне, ми можемо лише будувати якісь умоглядні конструкції. Не виключено, що тут є якісь політичні мотиви. Можливо, річ у тому, що процес Сенцова-Кольченка пішов для обвинувачення «криво». Та й у нашій справі ситуація не менш інфернальна – цілий ряд нових доказів повної невинуватості Савченко. Припускаю, що у цьому зв’язку нагорі могли сісти і щось перевирішити», – сказав Фейгін.

Адвокат також розповів, що він не бачив особливого бажання займатися справою Савченко у відповідних інстанціях Ростовської області. На його думку, настрій місцевих судових працівників можна описати приблизно так: «Там, у Москві, накосорізили, а нам тут тепер за них відбуватися». Але при цьому Фейгін прогнозує, що, швидше за все, підсудність Савченко залишиться в Донецькому міськсуді. В іншому разі, якщо буде прийнято «цілком фантастичне рішення» і її справу повернуть у Москву, то там, найімовірніше, продовження процесу буде проходити в одному з двох районних судів: у Басманному, де раніше вже розглядалася її справа, або у Тверському, що по сусідству з Генпрокуратурою РФ.

Незважаючи на непереконливість аргументів слідства, адвокат Фейгін, як і раніше, вважає, що у справі Савченко, так само як і в паралельному процесі Сенцова-Кольченка, не варто чекати виправдання. На його думку, у результаті буде обвинувальний, політично мотивований вирок.

Сьогодні Марк Фейгін пояснив, що папери справи Савченко досі не передано з Донецького міськсуду в Ростовський облсуд, а це означає, що суд над нею може затягнутися до вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *