ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ не квапиться у справі з проплаченим шоу-мітингом біля Львівського цирку

|

Учасникам проплаченого мітингу, що відбувся 17 липня ввечері у Львові біля цирку, ще досі не оголосили підозру. Про це повідомив керівник Служби безпеки України у Львівській області Віктор Андрейчук сьогодні, 6 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

miting211

За словами посадовця, СБУ знає імена усіх учасників організації «Галицький яструб», що влаштувала п’ятихвилинне шоу на Городоцькій.

«Ми знаємо цих людей. Вони попередньо подавали заявку у мерію про проведення заходів, але дуже швидко цю заяву забрали. Ці люди  відпрацьовують ті гроші, які заплатили їм наші вороги – Російська Федерація. Тому за цим фактом було порушено дві кримінальні справи за ч.2 ст.110 «Про посягання  на територіальну цілісність і недоторканість України»», – заявив Віктор Андрейчук.

У ході слідства працівники Служби безпеки провели обшуки у помешканнях «яструбів», де вилучили різні прилади, з якими наразі бавляться судові експерти.

«24 липня у рамках цієї кримінальної справи було проведено ряд обшуків членів так званого «Галицького яструба»,  кількість яких не більше трьох-чотриьох чоловік.

У ході обшуку ми вилучили комп’ютери, мобільні телефони, банківські картки(кошти туди приходили з Росії). У рамках справи призначений ряд судових експертиз, які дадуть нам оцінку, чи були у тих матеріалах заклики до  тих чи інших подій.  Після того, якщо ми отримаємо ці матеріали, буде рішення про подальші дії», – пояснив В. Андрейчук.

Також голова Львівського УСБУ зазначив, що підозру учасникам сепаратистського цирку не оголосили, бо вони «такі ж громадяни, як і ми всі».

«У  порядку статті 208 КПК України нікому із членів згаданої організації не було оголошено підозру. Для того, щоб  скласти підозру, потрібно аби у нас на руках були висновки експертизи, яка зараз проводиться. Тому після експертизи  суд зможе надати дозвіл на складання підозри», – сказав Віктор Андрейчук.

Чутки про те, що учасники проплаченої акції виїхали у Росію посадовець не спростовує, але й не підтверджує,  втім вбачає у ймовірній еміграції лише позитив.

«Значить ми з вами зробили добру справу, якщо такі люди вже не ходять тут, серед нас», – заявив Віктор Андрейчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *