ОСТАННІ НОВИНИ

Різні долі українських клубів в Лізі Європи: «Зоря» йде далі, «Ворскла» припиняє боротьбу

|

По-різному склалися повторні поєдинки 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи для українських клубів. Луганська «Зоря» вдруге перемогла бельгійський «Шарлеруа» і виходить до наступного раунду змагань. А ось полтавська «Ворскла» прикро втратила добуту у важкій боротьбі перевагу над словацькою «Жиліною» на останній хвилині додаткового часу. 3:1 на користь полтавчан, але за рахунок гостьового голу далі йдуть словаки.

zarya-vorskla2

Безумовно, набагато складнішим було завдання у «Ворскли», якій потрібно було відігрувати два м’ячі, пропущені у Словаччині. Перший тайм не дав надії вболівальникам полтавчан, які провели власний клуб у роздягальню заслуженим свистом.

Після перерви «Ворскла» активізувалася, нарощуючи тиск на ворота суперника. І нарешті, на 67-й хвилині Антон Шиндер забиває гол. Армен Даллку вдало навісив справа, і Шиндер вгатив головою у дев’ятку.

«Ворскла» продовжувала атакувати, однак успіх не приходив. І коли суддівський секундомір почав відлічувати додатковий час, ініціативу в свої руки знову взяв Даллку. Цього разу його ідеальний пас знайшов у карному майданчику голову Євгена Ткачука – 2:0 і овертайм.

У додатковий час «Ворскла» продовжувала домінувати на полі. Під час однієї з атак полтавців м’яч знайшов у карному руку Шпалека. Санжар Турсунов чітко реалізує пенальті (101 хв.), а словаки, до того ж, залишаються в меншості.

Здавалося, до перемоги залишалося півкроку. Однак в останній момент фортуна відвернулася від полтавчан. Остання хвилина овертайму, відчайдушна атака «Жиліни» і бразилець Вілліам точно б’є у дальній кут. 3:1 – і «Ворскла» припиняє виступи у Лізі Європи.

Завдання «Зорі», яка розпочинала матч з бельгійським «Шарлеруа» з гандикапом у два м’ячі, було значно легшим. До честі луганчан, вони не стали відсиджуватися у захисті, протягом у сього матчу мали перевагу і заслужено перемогли – 3:0.

Рахунок було відкрито на 58-й хвилині матчу. Каменюка навісив з лівого флангу, а Любеновіч, вистрибнувши вище за всіх, перевів м’яч у сітку.

На 67-й хвилині той же Любеновіч більярдним ударом відправляє м’яч під ліву стійку. 2:0 – і питання про переможця двобою залишилося чисто риторичним. «Зоря» без особливих проблем довела гру до логічного завершення. А наприкінці, на третій доданій хвилині, ще й поставила масну крапку. Третій гол у ворота бельгійців забив Маліновський.

Свого суперника у плей-оф Ліги Європи «Зоря» дізнається вже завтра, 7 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *