ОСТАННІ НОВИНИ

Луганські чиновники розкрали кошти, виділені на відновлення обстріляних будинків

|

У Луганській області Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію зруйнованих будинків м. Попасної. Корупційну вертикаль створили посадовці місцевої влади та представники комерційних структур. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

попасна

На початку липня цього року виконком Попаснянської міської ради уклав угоду з двома фірмами на капітальний ремонт кількох житлових будинків, пошкоджених під час артобстрілів. Вже наприкінці липня підприємці відзвітували про завершення робіт. Чиновники підписали відповідні акти і перерахували оплату.

Перевірка використання бюджетних коштів показала, що комерційні структури оплачені роботи (заміна вікон та дверей на металопластикові конструкції, шпаклювання та фарбування поверхонь, заміна покриття покрівлі тощо) фактично не виконали. У деяких випадках вікна вставляли за власний кошт самі мешканці пошкоджених обстрілами будинків.

За попередніми висновками фахівців, з бюджету незаконно перераховано близько 500 тисяч гривень.

За матеріалами УСБУ в Луганській області відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

 

Фото: obozrevatel.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *