ОСТАННІ НОВИНИ

За три місяці Україна залишиться без міліції

|

Міліція в Україні остаточно зникне через 3 місяці. Про це керівник Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась повідомив під час брифінгу, присвяченого підписаному вчора Президентом України Закону України «Про національну поліцію», повідомили Львівському порталу у прес-службі МВС України.

menty-3

«З моменту опублікування Закону України «Про національну поліцію» розпочнеться перехідний етап, що триватиме 3 місяці. В найближчий час буде сформовано територіальні підрозділи національної поліції України та внесено зміни до законодавства. Ми сподіваємось, що Президентом України також буде підписано Закон України «Про органи внутрішніх справ» та Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення», – повідомив Денис Горбась.

Протягом місяця з дня опублікування Закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію. Його керівника призначатиме Кабінет Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Також, упродовж місяця мають бути створені територіальні підрозділи Національної поліції та призначено їх керівників.

Денис Горбась зазначив, що МВС України готує ще один законопроект про внесення змін до 165 нормативно-правових атів задля усунення колізії, що виникають у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про національну поліцію».

горбась

Відповідно до норм Закону, систему поліції складатимуть центральний орган управління поліцією та територіальні органи поліції. До складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

За словами керівника юридичного підрозділу МВС України, комплектування Національної поліції відбуватиметься за низкою процедур, зокрема – через конкурси.

– Закон України «Про національну поліцію» стане не просто зміною вивісок з міліції на поліцію. Ним обумовлено, що автоматичного перепризначення кадрів не може відбуватися, – підкреслив Денис Горбась.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *