ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував 5-й Конкурс відеопоезії CYCLOP

|

Ювілейний 5-й конкурс відеопоезії CYCLOP-2015 розпочинає прийом робіт і радо чекає на ваші візуально-поетичні експерименти. Творіть, досліджуйте і забудьте про будь-які правила. Крім одного: роботи приймаються з 1 серпня по 30 вересня, і ні днем пізніше. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

43

У журі конкурсу цьогоріч – український кінорежисер та сценарист Олег Фіалко, режисери Володимир Тихий і Дмитро Сухолиткий-Собчук, поетка й перекладачка Ірина Шувалова, письменниця й авторка проекту відеопоєзія.in.ua Катерина Бабкіна та поет і журналіст Дмитро Лазуткін.

Крім того, до журі конкурсу долучилися письменниця і режисерка Ірина Цілик, генеральний директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко та кураторка мистецьких проектів, журналістка і переможиця конкурсу відеопоезії CYCLOP-2014 Дарія Кузьмич.

Компанію цим прекрасним людям складе письменниця, літературознавиця і публіцистка Оксана Забужко, за участі якої відбудеться проект «До слова» — додатковий конкурс Фестивалю CYCLOP на найкращий відеосупровід до віршів сучасних поетів.

Умови участі:

  1. У роботі має бути використана лише сучасна поезія;
  2. Тривалість твору не має перебільшувати 7 хвилин;
  3. Роботи можуть бути виконані у будь-яких техніках при використанні будь-якого потрібного обладнання (відео, анімація, флеш, відеоколаж).
  4. Відео має бути створене не більше ніж 2 роки тому.
  5. Робота має бути виконана із авторського матеріалу (використання музичного супроводу теж має бути узгоджене із його правовласниками).
  6. Відео має бути просубтитрованим англійською мовою.
  7. Робота не має містити закликів до расистської, релігійної та іншої ненависті.
  8. Технічні характеристики відео: формат .AVI, .MOV, .MP4; стандарт PAL; кодек (будь-який з наступних) AVC (H264), MPEG4, MPEG2; роздільна здатність відео – HD 1920×1080 чи 1280×720 (16:9).

Заявка на участь у конкурсі має бути подана через відповідну Форму: docs/viewform.

Твір на конкурс може подати тільки особа, що має безпосереднє авторське право на нього (режисер, автор або співавтор тексту). Анонімні роботи, роботи під псевдонімом, чи роботи, що було надіслано третіми особами, – у конкурсній програмі участі не братимуть.

Одночасно із загальним Конкурсом стартував другий проект «До слова» – додатковий конкурс Фестивалю CYCLOP на кращий відеосупровід до віршів сучасних поетів. На конкурс-2015 ми пропонуємо створити відеоряд до вірша Оксани Забужко «Прощання між зірок». Обов’язковою умовою конкурсу є присутність у відеороботі записаного письменницею аудіо. Подробиці проекту: cyclop /doslova/zabuzhko

Головним сюрпризом заходу стало те, що знагоди 5-річного ювілею команда фестивалю CYCLOP засновує окрему Номінацію для поетичних фільмів з усіх країн світу. До оцінки відеопоезій запрошено митців жанру та директорів найбільших світових фестивалів відеопоезії: Елістер Кук (Filmpoem Festival, Едінбург, Шотландія), Зета Бенкс (PoetryFilm, Лондон, Великобританія), Хав’єр Робледо (VideoBardo, Буенос-Айрес, Аргентина), Еліс Лайонс (Videopoet, Слайго, Ірландія), Зіґрун Хьоллріґл (Art Visuals & Poetry, Відень, Австрія), Джон Беннет (відеопоет, науковий діяч, Сполучені Штати Америки), Люсі Інґліш (Liberated Words, Брістоль, Великобританія), Том Конівс (поет, продюсер, викладач, піонер в області відеопоезії, Канада), Поліна Городиська (CYCLOP Videopoetry Festival, Київ, Україна) and Томас Цандеджакомо (ZEBRA Poetry Film Festival, Берлін, Німеччина).

Подробиці та умови участі у Конкурсі на сайті Фестивалю: cyclop.in.ua

Контактна адреса для питань та уточнень: [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *