ОСТАННІ НОВИНИ

Залпи терористів чути по всій лінії фронту (мапа)

|

Ситуація в зоні АТО залишається надзвичайно напруженою. За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 7 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Луганському і Донецькому напрямках. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку двома основними точками напруження були смт Станиця Луганська та передові українські позиції на правому березі Сіверського Донця в районі Бахмутської траси. Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів на провокацій із застосуванням гранатометів та мінометів.

Короткотривалі збройні провокації противника відбулися у Щасті, а у Золотому по українських опорних пунктах бойовики відпрацювали з міномета і зенітної установки.

Фактів застосування танків та ствольної артилерії на ділянці фронту від російського кордону до Попасної не зафіксовано.

04-08 (1) 1

Натомість на Донецькому напрямку обстановка продовжує погіршуватися. На лінії зіткнення від Троїцького до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків порушується систематично.

Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та навіть бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі. Вже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки і важкі міномети, ведучи вогонь прямо з житлових кварталів Горлівки та її передмість.

Поблизу с. Троїцьке Ясинуватського району, яке знаходиться неподалік перетину двох стратегічних залізниць Донбасу: Костянтинівка – Донецьк та Горлівка – Красноармійськ, противник близько години вів обстріл наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у Микитівському районі Горлівки, біля русла каналу Сіверський Донець – Донбас.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського та Мар’їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту (йдеться про с. Первомайське, сел. Невельське, с. Галицинівка).

04-08 (1)

На Маріупольському напрямку основні бойові дії велися в районі Старогнатівки, де противник провів потужні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій. Вчора вогонь відкривався у темну пору доби – одразу після опівночі та пізно ввечері.

Поодинокі провокації бойовиків зафіксовано в районі Павлопільського водосховища. На південь від Павлополя вчора було спокійно.

Також у полі поблизу с. Талаківка, що біля самого Маріуполя, на міні підірвався трактор, його водія госпіталізовано.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 10 польотів ворожих безпілотників. Ще 7 БПЛА країни-агресора проводили розвідку в українському небі над Запорізькою областю. Крім того, прикордонники загону морської охорони зафіксували політ 3 вертольотів КА-27 з розпізнавальними знаками РФ вздовж адміністративної межі з окупованим Кримом.

Інфографіка: РНБО

Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *