ОСТАННІ НОВИНИ

У 25 школах Львівщини не прозвучить перший дзвоник

|

З 1 вересня  2015 року частина загальноосвітніх навчальних закладів призупинять своє функціонування. Щодо 13 з них уже прийняті рішення місцевих органів влади. Про закриття інших 12 ЗНЗ рішення будуть прийняті упродовж серпня 2015 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

sad-boy

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександри Небожук, однією з проблем системи загальної освіти області є значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості. Так, упродовж 2014-2015 навчального року в області функціонувало 78 ЗНЗ І ступеня, де навчалося до десяти учнів. Найбільша кількість таких шкіл – у Старосамбірському та Дрогобицькому районах. До 100 учнів у минулому навчальному році навчалося у 56 ЗНЗ І–ІІІ ступенів.

“Основна мета змін – це надання якісної освіти. Це наше головне завдання. Коли вчитель викладає 4-5 предметів, то зрозумілим є те, що в такій школі дитина не може отримати якісну освіту. Учень повинен мати достойний колектив, вчителів, які дають якісні знання незалежно від того, чи він проживає в селі, чи у великому місті”,– сказала Олександра Небожук.

При цьому вона зазначила, що наявність  малокомплектних навчальних закладів негативно впливає на фінансові видатки щодо утримання учнів. При нормі видатків 8,9 тисяч гривень на одного учня середнє утримання учнів ЗНЗ області обходиться в 10,8 тис. гривень.

Водночас Олександра Небожук розповіла, що на Львівщині спостерігається позитивна тенденція щодо чисельності учнів. У 2014-2015 н. р. загальна чисельність учнів більша від попереднього року на 2 тисячі. При цьому вона зазначила, що на збільшення чисельності учнів вплинули не тільки позитивна демографічна ситуація Львівщині, але і приїзд населення із східних областей України.

Фото: 5psy.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *