ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вручив двом росіянам українські паспорти

|

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства та вручив паспорти громадян України російській громадській діячці Марії Гайдар та російському журналісту, колишньому головному редакторові Forbes-Україна Володимиру Федоріну. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Президента України.

Порох

Під час вручення паспортів Президент зазначив, що «велика кількість росіян, які розуміють реальний стан речей, роблять вибір: або ти залишаєшся з вільним світом, демократією і робиш все, щоб забезпечити торжество свободи та демократії, або мовчиш. І при цій мовчазній згоді коються дуже важкі злочини».
Глава держави додав: «Ваш приклад переконливо демонструє, що мовчати не можна, треба жити в ладу зі своїм сумлінням».

Порошенко також наголосив, що максимум, що вони можуть сьогодні зробити для Росії – «це забезпечити успіх України».

На думку Президента, лише за цих умов можна буде відновити стосунки між вільною Україною та вільною Росією.
Глава держави подякував Гайдар, Федоріну та усім росіянам, які знаходять у собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їхню активну сміливу громадянську позицію.

Президент побажав новим громадянам України не втрачати зв’язки з Росією.

«Ваша незаангажована позиція, думка та інформація з України як альтернатива кремлівській пропаганді є дуже важливою для мільйонів росіян», – сказав Порошенко.
М.Гайдар – російський політик, громадська діячка, журналістка радіо «Эхо Москвы». Засновниця і керівник Фонду соціальної допомоги та підтримки населення «Соціальний запит», раніше – координатор молодіжного руху «ДА!». Один із творців ініціативної групи «Я вільний!». З 2006 року — член Федеральної політради СПС, з 2008 року аж до розпуску партії — член президії. У 2009-2011 роках – заступник голови уряду Кіровської області з питань охорони здоров’я і соціального розвитку. Працювала в команді російських опозиціонерів Олексія Навального і Бориса Нємцова.

Нині – кандидат у заступники голови Одеської обласної державної адміністрації.

Федорін Володимир Володимирович, 1971 року народження – уродженець міста Одеси, громадянин Російської Федерації, освіта вища, проживає у місті Одесі. Є визнаним професіоналом-журналістом, редактором, медіа-менеджером, який завжди позиціонував себе як прихильник України, відстоював принципи та стандарти незалежної журналістики європейського зразка.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *