ОСТАННІ НОВИНИ

Діти боротимуться за мир унікальним веломарафоном

|

У п’ятницю, 7 серпня, на Львівщині стартує дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України». У рамках проекту 10 велосипедистів (8 дітей і 2 дорослих), здійснять подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім і назад відстанню 1245 км. Про це Львівському порталу повідомили організатори акції.

17

За 24 дні веломандрівки діти зустрічатимуться на маршруті зі своїми ровесниками, представниками влади та громадських організацій. В Освенцімі діти відвідають державний музей «Аушвіц – Біркенау», який є всесвітньо відомим символом війни. В місті Затор, що поруч, діти відвідають найбільше у Польщі дитяче розважальне містечко – символ миру і щасливого дитинства. Діти також ознайомляться з багатьма іншими об’єктами туристичної інфраструктури Польщі, що зустрічатимуться на маршруті.

Організовує дитячий веломарафон Благодійний Фонд «Еко-милосердя» за підтримки Сокальської районної ради.

«Мета акції, перш за все, у тому, щоб організувати літній відпочинок та оздоровлення дітей, виховувати в них найкращі людські риси, формувати здоровий спосіб життя, налагодити зв’язки з молоддю сусідньої європейської країни Польщі та показати європейські стандарти життя. Також діти хочуть зробити свій внесок в боротьбу за мир, а саме – привернути увагу української та польської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи», – зазначив керівник проекту, Президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук.

Юні марафонці будуть у Львові в суботу, 8 серпня: о 12 годині біля пам’ятника Т.Шевченку. А фінішуватимуть велосипедисти 30 серпня в місті Белз, де візьмуть участь в Європейських Днях Добросусідства «Белз – Корчмин, Україна – Польща».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *