ОСТАННІ НОВИНИ

Суддям, які виправдали екс-ректора Мельника, «світить» перевірка

|

Почалася перевірка правомірності дій суддів Ірпінського міського суду, які на початку липня виправдали екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, підозрюваного у хабарництві. Ревізії  у суддів розпочалися після депутатського звернення секретаря Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції Дмитра Добродомова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі нардепа.

суд public.od.ua

Так, у липні після скандального виправдання екс-ректора Мельника Дмитро Добродомов скерував звернення до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова, в якому вимагав перевірити суддів Ірпінського міського суду С.В. Апінка, А.В. Мікуліна, Д.С. Кухленко, які винесли рішення у справі Мельника, «на предмет порушень як законодавства України, так і суддівської присяги».

Як зазначено у відповіді на депутатське звернення: перевірка дій суддів триває, а про її результати буде повідомлено додатково.

Також у липні Добродомов скерував звернення до міністра внутрішніх справ Арсена  Авакова і генпрокурора Віктора Шокіна із проханням пояснити, чи надало слідство достатніх доказів і фактів про вину Петра Мельника, а ще надати інформацію, чи вжило слідство усіх необхідних заходів, зібрало достатньо доказів перед тим, як передавати справу у суд.

У відповідь у ГПУ ще раз підтвердили, що 13 липня подали апеляційну скаргу на вирок Ізяславського міського суду. Також у Генпрокуратурі переконують, що надали суду «достатньо обґрунтовані докази вини» Петра Мельника.

За словами Дмитра Добродомова, він уважно відслідковуватиме і хід апеляції у справі Мельника, і результати перевірки суддів Ізяславського міського суду. Адже, як заявив він  раніше: «Судова і правоохоронна системи ніколи не зможуть повернути довіри у суспільства, якщо навіть такі резонансні справи, як екс-ректора Мельник, закінчуватимуться випрадовувальними вироками. І це передусім відповідальність вищого керівництва МВС, прокуратури, судочинства», – наголосив Дмитро Добродомов.

Нагадаємо, у 2013 році Петра Мельника затримали при отриманні хабара у 80 тис. гривень за вступ у Податкову академію в Ірпіні. Тоді Мельника відпустили під домашній арешт, одягнувши на нього електронний браслет. Утім екс-ректор зумів втекти з країни. Повторно його затримали навесні 2014 року. А 8 липня цьогоріч суд виправдав Мельника, зобов’язав повернути йому заставу – 609 тисяч грн. Своє рішення судді аргументували «недостатньою кількістю доказів вини, яке надало обвинувачення.

Фото: public.od.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *