ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові урочисто погасили марку Андрея Шептицького

|

Глава Української греко-католицької церкви та очільник Укрпошти урочисто погасили марку, присвячену Андрею Шептицькому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрпошти».

Sheptyzkiy-marka-19-02-15

Як відомо, вчора у Львові Укрпошта презентувала та здійснила церемонію спецпогашення поштової марки «Андрей Шептицький. 1865-1944» за участю Верховного архієпископа Києво-Галицького, митрополита Київського – предстоятеля Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука та очільника Укрпошти Ігоря Ткачука.

Спецпогашення присвячене 150-ій річниці від дня народження видатного релігійного діяча Андрея Шептицького.

«Укрпошта готувалася до відзначення цієї важливої події. 150 років  – визначна дата. Поштова марка, присвячена великому українцеві митрополиту Андрею Шептицькому, назавжди увіковічить цю подію в історії», – сказав Ігор Ткачук.

Натомість блаженний Святослав, закликав українців пам’ятати свою історію.

«Сьогодні ми разом з верховенством греко-католицької церкви вшановуємо гідне життя видатного релігійного діяча. Ми маємо пам’ятати нашу історію і об’єднати усі наші зусилля, аби досягти миру в Україні та бути разом пліч-о-пліч у ці нелегкі хвилини для нашої держави», – сказав представник церкви.

21

Після традиційної поштової процедури введення поштової марки в обіг, її можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні. Дизайн марки «Андрей Шептицький. 1865-1944» належить художнику Сергію Горобцю. Номінал складає 2,40 грн, тираж – 130 000 примірників.

Андрей Шептицький є видатним релігійним діячем ХХ століття, який більш ніж 50 років був головою (митрополитом) Української греко-католицької церкви в Україні. До 150-ти років від дня народження, йому відкрито пам’ятник у Львові.

Фото: «Укрпошта»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *