ОСТАННІ НОВИНИ

РФ провалила резолюцію про створення трибуналу у справі «Боїнга-777»

|

Рада безпеки ООН не підтримала проект резолюції про створення міжнародного трибуналу у справі про збиття пасажирського «Боїнга-777» на Донбасі. Її підтримали 11 членів, троє утрималися, ще один член, Росія, проголосувала проти, передає Радіо свобода.

24

Представник Малайзії у Раді безпеки ООН висловив розчарування таким рішенням і сказав, що на цьому спроби створити такий трибунал не припиняться.

«У зв’язку з тим, що один постійний член висловився проти, резолюція не ухвалюється», – заявив він.

Як відомо, документ представили Малайзія, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна. На їхню думку, трагедія «представляє загрозу міжнародному миру і безпеці», тож її обставини мають бути ретельно розслідувані.

За попередніми даними міжнародного розслідування, очолюваного Нідерландами, літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з російської установки «Бук», з території, контрольованої проросійськими терористами на сході України.

Пасажирський «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпура, був збитий на Донбасі 17 липня 2014. Загинули всі 298 людей, у тому числі 80 дітей, які були на облавку літака. Більшість з них були громадянами Нідерландів.

Як раніше повідомляв Львівський портал, літак рейсу MH17 Malaysia Airlines вилетів з Амстердама (Королівства Нідерландів) та по дорозі до Куала-Лумпура (Малайзії) був збитий терористами.

За попередніми даними, літак збили ракетою «земля-повітря», запущеною російськими диверсантами або проросійськими терористами з території так званої «ДНР», за допомогою самохідного ЗРК «Бук» М1, доставленого туди Російською Федерацією.

Угрупування «ДНР» спершу раділи, що збили черговий український військовий літак, а про успіхи терористів сурмили усі російські ЗМІ. Однак коли виявилось, що збито літак цивільної авіації усі повідомлення зникли і звинувачення посипались у бік України.

Україна ж надала світові усі докази, у тому числі перехоплені записи сепаратистів, які доводять вину терористів. Зокрема було встановлено, що до катастрофи причетний співробітник Державного розвідувального управління РФ.

У вечері, після трагедії, Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль – ред.) закрила повітряний простір Східної України для польотів цивільної авіації.

Розслідування збиття Боїнга 777 триває досі. Однак абсолютна більшість доказів свідчить, що пасажирський літак був збитий ракетою «Бук», запущеної з російською установки, з російським екіпажем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *