ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонникам подарували шістьох собак

|

Сьогодні в кінологічному центрі комплексу Межигір’я, що знаходиться у населеному пункті Нові Петрівці, відбулась передача прикордонному відомству собак, які використовуватимуться у службовій діяльності на державному кордоні та в зоні проведення АТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

27

Під час заходу представники кінологічного центру подарували охоронцям кордону шістьох німецьких вівчарок, дві з яких вже залучалися до служби в зоні проведення антитерористичної операції.

Начальник кінологічного центру Микола Гарус особисто передав собак представникам Держприкордонслужби, а прикордонники  в свою чергу  перед відправкою провели перше знайомство зі своїми чотирилапими друзями.

28

Усіх хвостатих помічників прикордонники направлять спочатку до Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, що у Великих Мостах (Львівщина – ред.), для проходження підготовки, а згодом в прикордонні підрозділи.

Загалом протягом 2014 -2015 років прикордонне відомство отримало від громадських кінологічних організацій та приватників 56 службових собак, з яких 10 вже направлені в прикордонні підрозділи в Донецькій та Луганській областях.

29

За допомогою чотирилапих охоронців кордону протягом першого півріччя 2015 року прикордонниками було виявлено майже 68 кг наркотичних речовин, що становить близько 87 % від затримань усіма іншими силами та засобами, 75 одиниць зброї, понад 6,5 тисяч боєприпасів, а також затримано 111 порушників державного кордону. З початку подій на сході України понад 350  кінологів зі службовими собаками пройшли службу в зоні проведення АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *