ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові шукають газ для видобування

|

У середу, 29 липня, в селі Сихів Стрийського району запустили пошукову свердловину для виявлення покладів природного газу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Газ

Свердловина №4-Північнозарічнянська, у разі виявлення газу, видобуватиме за добу майже 15 тисяч метрів кубічних блакитного палива на глибині до 1 300 метрів. Розробниками  родовища є компанія-інвестор ТОВ «Трубопласт» та  ДП НАК «Надра України» та «Західукргеологія». Інвестори  у даний проект вклали 17 мільйонів гривень.

Голова правління  НАК «Надра України» Ярослав Климович сподівається, що об’єднання приватних інвестицій та державної політики зробить Львівщину справжнім газовидобувним регіоном.

«Це визначна подія не тільки для Львівщини, а й для усієї України. Кооперування приватних інвестицій і державної політики дає імпульс позитивному розвитку Львівщини як газовидобувного регіону», – він.

Довідка:

Компанія інвестор ТОВ «Трубопласт»,  яка є власником спеціального дозволу на користування надрами по Північнозарічнянській площі (Стрийський район Львівської області), уже має в експлуатації дві свердловини діючого родовища. Обсяг видобутку природнього газу становить 90 мільйонів кубометрів. З кожною новою свердловиною цей показник збільшуватиметься на 15-20 мільйонів кубометрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *