ОСТАННІ НОВИНИ

Аарештовано 13 мільйонів франків на одному з рахунків судді Вищого госпсуду

|

Держфінмоніторингом України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну заарештовано понад 13 мільйоні швейцарських франків на одному з рахунків дружини судді Вищого госпсуду України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної служби фінансового моніторингу України.

Judge holding gavel, close-up. Image shot 2011. Exact date unknown.

За даними відомства, встановлено п’ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням.

Встановлено, що спільними бенефіціарними власниками та уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина. За часів президенства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників Голови Вищого господарського суду України.

По одному із рахунків, де бенефіціарним власником та уповноваженою особою є дружина судді, судовим рішенням міста Вадуц, зазначені активи були арештовані.

Загальна сума арештованих коштів становить 13,1 млн. швейцарських франків.

Також встановлено, що одна із компаній володіє рахунком у латвійському банку, з якого і надходили основні грошові потоки.

Наразі Держфінмоніторингом України у тісній співпраці з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлюються джерела походження коштів на зазначених рахунках.

Здійснюються відповідні заходи щодо ідентифікації компаній та їх бенефіціарних власників, які зараховували кошти на рахунки зазначених нерезидентів.

Матеріали спільного фінансового розслідування Держфінмоніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня 2015 року передано до Генеральної прокуратури України для вчинення відповідних процесуальних  дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *