ОСТАННІ НОВИНИ

Як РФ маскує своїх військових на Донбасі

|

Голова Служби безпеки України Василь Грицак у ході спільного брифінгу з керівником Державної прикордонної служби України Віктором Назаренком навів беззаперечні докази приналежності до кадрового складу Збройних сил Росії «військового ДНР», затриманого на КП «Березове». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБ України.

103

Як повідомив Василь Грицак, співробітники спецслужби встановили, що затриманий Володимир Старков на сьогодні проходить дійсну військову службу у військовій частині міста Новочеркаськ Ростовської області Російської Федерації на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння. Військове звання – майор.

Майор Старков повідомив, що участь російських військових у бойових діях на сході носить масовий характер. Зокрема, «радниками» терористів “ДНР/ЛНР” “оформлено” майже 2 тисячі діючих російських офіцерів.

«Існує чітко налагоджений механізм координації і безпосередньої участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ в агресії Росії проти нашої держави», – наголосив Голова СБ України.

Водночас зі свідчень Старкова, які оприлюднила Українська правда, військовослужбовцям ЗС РФ пропонують проходити військову службу у НЗФ так званих “ДНР” та “ЛНР”, обіцяють потрійне грошове забезпечення.

У солдат відбирають документи, які можуть ідентифікувати їх як діючих військовослужбовців ЗС Росії – паспорт, військовий квиток та жетон.

Військовослужбовці підписують документ про нерозголошення факту проходження військової служби на території України, проходять інструктаж про заборону носіння розпізнавальних знаків, які вказують на приналежність до Збройних сил РФ.

Перетин державного кордону здійснюється зазвичай в нічний час – на сьогодні 409,3 кілометри державного кордону незаконно контролюють російські війська.

На території України російські військовослужбовці, з метою конспірації, обирають собі вигадані прізвища і навіть імена.

Відео та фото: Служба безпеки України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *