ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові сьогодні вшановують Андрея Шептицького і відкриють пам’ятник митрополиту

|

Сьогодні, у Львові вшановуватимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Головні урочистості заплановані у Соборі та на площі святого Юра. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Відкриття монументу заплановане на 29 липня

Цього дня Львів стане центром урочистостей, присвячених річниці від дати народження Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 в Архикатедральному соборі Святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Опісля на львів’ян та гостей міста очікує урочисте посвячення пам’ятника.

На відкриття пам’ятника Шептицькому до Львова приїдуть високопоставлені чиновники, очікується приїзд президента України Петра Порошенка.

Додамо, що на самій площі перед собором також буде споруджено екрани, які транслюватимуть наживо відзначення ювілейного дня народження Митрополита для тих, хто не зможе увійти до собору.

Варто додати, що вже зараз онлайн трансляція, як змінюється площа Святого Юра до урочистого відкриття пам’ятника Шептицькому, доступна на веб-камерах Львівського порталу. Також у рочистості і відкриття пам’ятника та площі транслюватиме сайт Духовна велич Львова.

Завершаться заходи з нагоди відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Фото: Юрко Дячишин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *