ОСТАННІ НОВИНИ

РФ зобов'яжуть виконувати вимоги трибуналу по МH17

|

Запропонований Малайзією проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття пасажирського Боїнга, що слідував рейсом MH17, зобов’язує всі держави виконувати запити і ордери трибуналу. Про це йдеться в тексті проекту резолюції, пише Українська правда, з посиланням на Коммерсантъ.

Wreckage from the nose section of a Malaysian Airlines Boeing 777 plane which was downed on Thursday is seen near the village of Rozsypne

Як сказано в проекті резолюції, РБ ООН «Приймає рішення створити міжнародний трибунал з єдиною метою притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за злочини, пов’язані зі знищенням в Донецькій області України літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував 17 липня 2014 рейс MH17».

До проекту резолюції додається статут Міжнародного кримінального трибуналу по рейсу MH17 авіакомпанію Malaysia Airlines.

Згідно з проектом резолюції, всі держави повинні повною мірою співпрацювати з Міжнародним трибуналом, включаючи обов’язок держав виконувати запити про допомогу або ордери, видані відповідно до Статуту Міжнародного трибуналу, і просить держави інформувати Генерального секретаря про такі заходи.

Міжнародний трибунал, як сказано в документі, фінансується за допомогою добровільних пожертвувань держав і організацій.

Трибунал може вибрати як свого розташування будь-яке інше місце, яке визнає за необхідне.

«Просить Генерального секретаря виконати цю резолюцію без зволікання, і, зокрема, прийняти всі практичні заходи, де це необхідно, у співпраці з урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України для ефективної діяльності Міжнародного трибуналу в найкоротший час і періодично доповідати ради про виконанні цієї резолюції», – йдеться в проекті резолюції.

Як відомо, Росія усіляко перешкоджає проведенню міжнародного трибуналу по збиттю пасажирського лайнера та погрожує накласти вето на резолюцію по створенню трибуналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *