ОСТАННІ НОВИНИ

Де точаться основні бої в зоні проведення АТО

|

За минулу добу внаслідок бойових дій було поранено у Мар’їнці двох українських військовослужбовців. Загиблих серед наших військових немає. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

94

За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Олександра Мотузяника, на Луганському напрямку епіцентром бойових дій вчора було місто Щастя. Провівши ранковий мінометний обстріл, у другій половині ворожий загін за підтримки важкого озброєння протягом трьох годин штурмував наш опорний пункт. Напад відбито. Також у темну пору доби бойовики стріляли біля Станиці Луганської – застосовувалися міномети і стрілецька зброя, внаслідок чого у райцентрі відсутнє газопостачання.

Також знову неспокійно в районі Бахмутської траси – поблизу Новотошківського зафіксовано ведення вогню по наших позиціях з зенітних установок ЗУ-23-2; бойовики стріляли зі сходу, де знаходиться окуповане селище Донецький. Окрім цього одиночні провокації бойовиків сталися північніше (в районі Кримського) та західніше (біля Троїцького).

На Донецькому напрямку трьома найгарячішими точками вчора були наші позиції на схід і захід від Світлодарського водосховища, українські укріплення біля Донецької об’їзної дороги та місто Мар’їнка.

Зокрема, активні ворожі обстріли і провокації в районі Луганського тривали близько 6 годин. Зафіксовано активну роботу снайперів противника. Ще складніша ситуація на північ від Горлівки, де в темну пори доби по наших позиціях у три етапи відпрацювали 152-мм гармати бойовиків. На ділянці фронту від Дзержинська до Верхньоторецького ворожих провокацій не було.

На захід від Донецька бойові дії тривають у звичному цілодобовому режимі – відносно спокійними є лише кілька годин після сходу сонця. Концентрація живої сили та важкої техніки противника на передовій залишається високою – від Ясинуватої до Олександрівки. Сили АТО на усіх рубежах оборони від Авдіївки до Мар’їнки постійно перебувають у режимі повної бойової готовності і адекватно відповідають на всі провокації ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *