ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття пам’ятника Шептицькому відвідає Почесний Консул Ізраїлю

|

У середу, 29 липня, Почесний Консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков відвідає Львів, щоб прийняти участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

шептицький

У світі Владику Андрія знають як рятівника євреїв за часи Другої Світової війни. Його діяльність задля порятунку життів євреїв у Західній Україні під час окупації німецько-фашистськими військами, вже відзначили єврейські громади Європи, США і Канади. Митрополита Шептицького також номінували на звання «Праведника світу», яким Ізраїль на знак подяки дає тим, хто рятував євреїв.

На думку Олега Вишнякова, Андрей Шептицький є символом гуманізму, релігійної толерантності і мудрості українців. Своїм видатним життєвим прикладом Митрополит зробив історичний внесок у відносини між двома народами. Пам’ять про такі вчинки і таких людей повинна передаватись через покоління. Тоді українці рятували євреїв, сьогодні ізраїльтяни щиро переживають за українців, а держава Ізраїль надає Україні гуманітарну допомогу.

Про інші заслуги Андрея Шептицького перед світом читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *