ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація в зоні АТО не спокійна, знову загинув український військовий (мапа)

|

Вчорашня доба позначилася подальшим загостренням воєнної обстановки на фронті. Внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено.Про це сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

За словами Лисенка, зростає частка обстрілів позицій сил АТО з важкого озброєння – вперше за останні 5 тижнів було зафіксовано застосування реактивних установок «Град» з боку НЗФ.

На Луганському напрямку продовжуються мінометні, артилерійські і навіть танкові обстріли наших позицій біля Станиці Луганської і Щастя. Противник підтягнув до лінії зіткнення значну кількість важкого озброєння, і відкриває вогонь у темну пору доби. Внаслідок ворожих обстрілів ТЕС у м. Щастя частково зупинила свою роботу. Також поновилися бої на північ від Бахмутської траси. В районі с. Кряківка Новоайдарського району наші бійці відбили напад ворожої ДРГ, яка переправилася через Сіверський Донець. Також зафіксовано кілька збройних провокацій противника поблизу Кримського.

28 1

На Донецькому напрямку основними точками напруження на фронті залишаються: передові позиції за Світлодарськом, периметр окупованої Горлівки, утримувані рубежі на захід від Донецька. Противник продовжує тримати важке озброєння на передовій і щодня його використовує. Вночі від ворожим вогнем зі 152-мм гармат опинилися житлові квартали м. Світлодарськ. З Горлівки та сел. Гольмівський противник обстріляв з танків та великокаліберних гармат наші позиції на південь від с. Миколаївка Друга.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки бойові дії велися у цілодобовому режимі. Найскладніша ситуація – біля Донецької об’їзної дороги, де наші позиції та мирні будинки тричі були обстріляні з «Градів». Вогонь вівся безпосередньо з Донецька. Бойовики систематично використовують танки і артилерію.

28-07

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися за схід від окупованого райцентру Тельманове. Зокрема, вчора рано вранці противник провів артилерійський обстріл наших позицій біля Старогнатівки, та мінометний обстріл наших позицій – біля Гранітного. Вогонь вівся зі східного напрямку і відстані до 5 км.

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *