ОСТАННІ НОВИНИ

Патрульна поліція добралася до Волині

|

Набір до нової патрульної служби поліції на Волині розпочнеться з наступного тижня, повідомив під час презентації, яка відбулася на Замковій площі Луцька, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

волинь1

160 поліцейських розпочнуть роботу з листопада. Їхня зарплата буде такою ж, як і в Києві – вісім тисяч гривень, інформує Радіо Свобода.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що разом з поліцейськими волинянам слід чекати на появу нових дільничних і слідчих.

Заступник міністра Ека Згуладзе повідомфила, що сприяння у справі становлення нової правоохоронної структури надаватимуть лучанам, окрім канадських й американських поліцейських, також польські партнери.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Луцьку відбулося урочисте нагородження медаллю «Захиснику Вітчизни» чотирнадцяти бійців спеціальної міліцейської роти «Світязь», які виконували завдання в зоні АТО. 24 учасники цієї роти отримали посвідчення учасника бойових дій.

волинь2

Донедавна керівник «Світязя» Олександр Фацевич нещодавно став керівником Департаменту патрульної поліції Києва. У Луцьку він наголосив, що спецпризначенці «Світязя» складуть основу нового бойового спецпідрозділу – корпусу оперативної раптової дії (КОРД), а також нової патрульної служби.

У подарунок підрозділу вручили сучасні оптичні приціли.

2 липня парламент України ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще має підписати президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові, Луцьку, Дніпропетровську.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *