ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині засудили жінку, яка збрехала про своє згвалтування

|

Дрогобицький міськрайонний суд виніс рішення про позбавлення волі строком на один рік з іспитовим терміном один рік щодо жінки, котра надала завідомо неправдиве повідомлення та завідомо неправдиві покази про своє зґвалтування.

гвалт

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

У травні у Дрогобицький міськвідділ міліції звернулась 27-річна мешканка району з повідомленням про те, що вона стала жертвою гвалтівника. Жінка переконливо стверджувала, що на сходовій клітці одного з будинків її зґвалтував невідомий чоловік. На момент подання заяви «потерпіла» перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники міськвідділу скерували заявницю на відповідні експертизи, після проведення яких факт зґвалтування не підтвердився. Після проведених слідчо-оперативних заходів правоохоронці зясували, що жінка дала неправдиві покази.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження, матеріали якого були скеровані на розгляд суду.

Дрогобицький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості. За завідомо неправдиві повідомлення про вчинення злочину та неправдиві показання, відповідно до ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України, суд призначив жінці покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік з іспитовим терміном один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *