ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Львівської міськради судиться з киянкою за карамельки

|

Депутат Львівської міськради, співвласник «Майстерні карамелі» Артем Хмиз став власником патенту на корисну модель «Спосіб виготовлення карамельних цукерок» і тепер вимагає від конкурентів припинити порушувати його авторські права. Про це пишуть «Наші гроші.Львів».

карамель

Як повідомляють «На закупи», Хмиз подав позов проти киянки, яка разом з чоловіком має бізнес із виробництва карамельок ручної роботи – кондитерську LOL&POP.

Як зазначено у позовній заяві, у вересні 2013 року Артем Хмиз отримав патент на корисну модель «Спосіб виготовлення карамельних цукерок», яку винайшов разом із своїм партнером по «Майстерні карамелі» Андрієм Дзюбаном.

Впродовж 2013-2015 рр. Артем Хмиз також зареєстрував 5 патентів на промислові моделі «Цукерка» та «Цукерка Троянда». Відтак він просить суд захистити його авторські права і заборонити відповідачам виробництво та продаж карамелі, схожої на запатентовану ним та виготовлену у захищений патентом спосіб.

Відповідачами у справі виступають приватний підприємець Олена Токар та львівський підприємець Микола Сахринь. За твердженням позивача, Сахринь продавав схожі на запатентовані цукерки на вул. Сербській, 9 впродовж шести днів – «з 11.04.2015 до 15.04.2015».

Олена Токар теж оформила патент на виробництво карамелі – у січні 2015-го. «Оскільки нам погрожували патентами з 2014 року, юристи порадили також зареєструвати патент. Що ми і зробили», – пояснює вона. Запатентована Оленою технологія схожа на ту, яку запатентував Артем Хмиз.

Ця історія була б звичайною суперечкою між підприємцями, якби не один нюанс. Технологію, на яку Артему Хмизу та Олені Токар видали в Україні патенти, вже давно використовують кондитери в цілому світі для виробництва карамелі ручної роботи, пише видання.

Справу розглядатиме Галицький районний суд Львова. Перше засідання призначили на 11 серпня.

ТОВ «Майстерня карамелі» зареєстровано у травні 2014 року. Власниками є депутат Львівської міськради Артем Хмиз та депутат міськради попереднього скликання Андрій Дзюбан.

Перша кондитерська мережі відкрилась у Львові у квітні 2013 року. Зараз мережа налічує 8 кондитерських у різних містах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *