ОСТАННІ НОВИНИ

Журналістам ускладнили процедуру отримання Шенгенських віз

|

Українські журналісти, які працюють у редакціях, що не мають державної реєстрації друкованого засобу масової інформації, свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства або ліцензії на мовлення телерадіоорганізації чи не входять до спілки журналістів, не можуть отримати службових Шенгенських віз за пришвидшеною процедурою. Цю інформацію підтвердив журналісту Львівського порталу Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

62

За словами Ярослав Дрозда, консульства не можуть приймати журналістів, які опинилися поза списком наданих українською владою.

«Процедура пришвидшеної подачі документів від журналістів інформаційних видань не у компетенції Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. Українська влада надала нам інформацію, що журналістами є ті особи, які працюють у зареєстрованих ЗМІ», – прокоментував Ярослав Дрозд.

Відтак генеральне консульство Республіки Польща у Львові стало відмовляти запитам редакцій, які зареєстровані на фізичних осіб.

Тепер вільним журналістам, аби отримати дату подачі документів до пункту прийому візових анкет (ППВА), необхідно попередньо оплати сервісний збір. Оплата повинна бути здійснена у двох акредитованих банках – «Ідеа банку» або «Кредо банку».

Вартість послуг ППВА – еквівалент 18, 5 євро, який сплачується у гривнях.

Як відомо, черга охочих отримати польський Шенген розтягнулася на шість тижнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *