ОСТАННІ НОВИНИ

Як налаштуватися на роботу після відпустки

|

Для кожного другого офісного працівника повернення на роботу після відпустки – це стрес. Лише 13% включаються в роботу після відпочинку без особливих зусиль. Решті знадобиться на адаптацію від кількох днів до тижня. Такі дані дослідження повідомили Львівському порталу у Міжнародному кадровому порталі Head Hunter Україна.

47

36% співробітників компаній можуть легко налаштуватись на робочу хвилю. Вони не затягують процес адаптації. Тим часом майже для третини має значення ситуація на роботі. Ще 16% дуже важко попрощаються з відпусткою. Їм потрібно більше часу і доводиться докладати значні зусилля, щоб працювати, як раніше. Найкраще адаптуються до робочого графіку люди середнього віку. А ось жінкам оговтатися після відпустки важче, ніж чоловікам. Так, відчувають складнощі з поверненням до офісу 18% жінок і лише 13% чоловіків, а ось легко включитися в робочий процес вдається, навпаки, 18% чоловіків і лише 11% жінок.

Одразу після відпустки включитись у роботу можуть тільки найстійкіші (18%). Як правило, більшості потрібен принаймні якийсь адаптаційний період. Причому обмежитися кількома годинами може дуже небагато респондентів (13%). 70% опитаних, щоби повернутися до трудових буднів, знадобиться день, кілька днів або навіть тиждень.

44

Отже, питання про те, як почати працювати після відпустки, є надзвичайно актуальним. Більшості офісним робітникам налаштуватись на роботу допомагають три фактори: полегшений режим в перші дні, нові цікаві задачі та спілкування з колегами.

45

Українські білі комірці поділилися з HeadHunter Україна своїм досвідом, як швидко включитися в роботу. І ось що вони радять:

– виходити на роботу не в понеділок, а в четвер чи п’ятницю;

– якщо подорожували, то додому слід повертатися за 2-3 дні до завершення відпустки;

– день-два працювати в помірному темпі;

– скласти план робіт;

– поділитися з колегами враженнями від відпустки.

Багатьох мотивує розуміння того, що задачі варто розв’язувати у високому темпі й не накопичувати їх, адже скоро з’являться нові. А комусь подобається те, що роботу можна організувати по-іншому, реалізувати нові ідеї та цікаві проекти.

Яскраві враження від відпустки допомагають позитивно мислити. А кожна подорож може стати темою для обговорень. Розкажіть своїм колегам про свої враження, перегляньте фото під час обідньої перерви, попросіть своїх колег розповісти про свій відпочинок. Запитайте, що нового відбулось, доки ви були у відпустці. Ви маєте бути в курсі всього, що трапилось за вашої відсутності.

Почніть з цікавої для вас роботи, нудні завдання вирішуйте між іншим. Плануйте свої дії, проте залишіть час на каву та розмови з колегами. Можливо, у вас з’явились нові ідеї. Поділіться з керівником. Не виключено, що ви зможете їх не лише реалізувати, а й отримати премію. І пам’ятайте: якщо у вас не буде роботи, не буде й наступної відпустки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *